Veličina slova:

Hrvatski:
Ured gradonačelnika 2017
Buje, vinogradi pod naranđastim nebom
Grad Buje
Grad Buje
Buje, zalaz sunca
Buje pod plavim nebom
Buje i cvijeće
Buje, pogled sa zapada
Akti gradonačelnika
Buje i Alpe
Buje, Valetre, Milanka i Edi
Buje, pogled sa juga
Buje, pogled sa istoka
Buje industrija
Buje crveneo, plavo i zeleno
Grad Buje

Gradonačelnik

PRIMOPREDAJA IZVRŠNE VLASTI U GRADU BUJE-BUIE

PRIMOPREDAJA IZVRŠNE VLASTI U GRADU BUJE-BUIE

Nakon objave konačnih rezultata izbora Gradonačelnika Grada Buje-Buie, danas, 09.06.2017., je obavljena primopredaja izvršne vlasti između dosadašnjeg gradonačelnika, Edija Andreašića i novoizabranog gradonačelnika, Fabrizia Vižintina.

Dragi sugrađani,

Dragi sugrađani,

Na području Grada Buja su u tijeku radovi na asfaltiranju nerazvrstane ceste Rožmanija-Veli Vrh i u mjestu Stanzia Rossa te pristupni put u naselju Kaldanija. Istovremeno se izvode radovi na sanaciji (...)

Drage sugrađanke i dragi sugrađani,

Drage sugrađanke i dragi sugrađani,

Povodom proslave Dana grada, u utorak, 8. rujna, vas pozivam da prisustvujete Svečanoj sjednici te dodjeli priznanja Grada Buja našim dragim laureatima. Svakako vas pozivam da nam se pridružite u Tribanu, u 17.30 sati, kada ćemo svečano otvoriti obnovljenu zgradu „Parenzana magic-friendly centre“. Koncelebrirana misa u crkvi Majke Milosrđa uslijedit će u 18 sati te Svečana sjednica Gradskog vijeća s početkom u 19.00 u Pučkom otvorenom učilištu. Čestitam vam od srca Dan grada Buja i blagdan Male Gospe!

Polugodišnje izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje siječanj – lipanj 2015. godine

Iz djelokruga proračuna i financija izrađeni su godišnji izvještaji i konsolidirani godišnji izvještaji za prethodnu kalendarsku godinu, financijsko izvješće za prvo tromjesečje, izrađen je godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna za 2014., izrađena su izvješća o stanju zaduženja/ jamstva i izdanih suglasnosti, izrađen je godišnji izvještaj o investicijama, pripremljen je upitnik o davanju izjave o fiskalnoj odgovornosti, izvršena je inventura, izvršeni svi tekući poslovi, likvidature, knjiženja, obračuna, zaključivanje, ispis i uvezivanje poslovnih knjiga, suradnja i praćenje proračunksih korisnika, izrađena su JOPPD i PDV izvješća, praćena je likvidnost proračuna, ishođena je suglasnost Ministarstva financija za zaduženje te je prikupljena dokumentacija za Ugovor o kreditu (kanalizacija Kršete). ...

Dragi sugrađani,

Dragi sugrađani,

Na području Grada Buja izvode se veći građevinski radovi na četiri lokacije. Želja nam je informirati Vas o tijeku gradnje kao i o planiranim rokovima završetka radova i zatvaranja gradilišta.

Dragi sugrađani,

Dragi sugrađani,

Ponukan nerazumnim postupcima i vandalskim ponašanjem nekih pojedinaca obraćam vam se s molbom da i Vi pokušate utjecati na svijest ponajprije vaših najbližih kako se ne bi nadalje dešavala neodgovorna i neprimjerena ponašanja u našem Gradu. Zbog takvih neodgovornih postupaka bili smo primorani isključiti rasvjetu na rukometnom igralištu u Bujama, ali ima, nažalost, još mnogo primjera koje me žaloste i brinu...

Dani grožđa 2014.

Dani grožđa 2014.

Dragi sugrađani, ovog vikenda naš grad slavi Dane grožđa, slavlje koje se obilježava već 109 godina. Ovo tradicionalno slavlje nekad je predstavljalo svečano obilježavanje početka berbe grožđa u našim krajevima, a ovogodišnju proslavu slavimo u duhu tradicije sa željom da na ulice grada vratimo domaće proizvode, mirise i okuse, da isprepletemo prošlost i sadašnjost. Bogat zabavno-sportski program nadogradili smo organizacijom Jesenskog gospodarskog sajma, sufinanciranog od Istraske županije i Ministarstva poduzetništva i obrta, tako smo dali prostor domaćim ljudima, autohtonim proizvodima i starim zanatima. (...)

GOVOR GRADONAČELNIKA ZA DAN GRADA 2014.

GOVOR GRADONAČELNIKA ZA DAN GRADA 2014.

POŠTOVANE DAME I GOSPODO, UVAŽENI PREDSJEDNIČE I GRADSKI VIJEĆNICI, DRAGI UZVANICI I GOSTI! CARE SIGNORE E SIGNORI , SPETTABILE PRESIDENTE E CONSIGLIERI, GENTILI OSPITI E AUTORITA PREZENTI! NA SAMOM POČETKU ŽELIM SVIM SVOJIM SUGRAĐANKAMA I SUGRAĐANIMA ČESTITATI DAN GRADA KOJI TRADICIONALNO SLAVIMO 8. RUJNA NA BLAGDAN MALE GOSPE TE UPUĆUJEM ISKRENE ČESTITKE I SVIM VJERNICIMA KOJI SLAVE OVAJ BLAGDAN. CARI MIEI CONCITADINI VA A VOI IL MIO MIGLIORE AUGURIO PER LA GIORNATA DELLA NOSTRA CITTA' CHE PER TRADIZIONE FESTEGGIAMO L' 8 SETTEMBRE, IN CUI SI CELEBRA LA NATIVITA' DI MARIA.

Dan Grada

Dan Grada

Drage sugrađanke i dragi sugrađani, Slaveći s ponosom Dan Grada, sa zahvalnošću se prisjećamo svih naših sugrađana koji su ga kroz povijest stvarali i gradili. Današnje teškoće, gospodarska kriza s kojom se suočavamo, nesigurnost i neizvjesnost, od nas traže hrabrost, povjerenje u sebe i vlastite mogućnosti, ali i zajedništvo i solidarnost s onima kojima je najteže, koji trebaju našu pomoć, što smo i u ovoj godini svi zajedno nesebično pokazali. Znam da imamo snage i potencijala da radom, znanjem i zajedničkim djelovanjem, ostvarimo i one najzahtjevnije ciljeve. (...)

APEL

APEL

Zasigurno nam ovaj svibanj neće ostati u lijepom sjećanju. Najprije je u bujskoj starogradskoj jezgri izgorjela kuća obitelji Hamzić, a zatim su se u blizini, urušila i dva zida. Opasnost od urušavanja i nadalje postoji te poduzimamo potrebne mjere za sprječavanje sličnih nepogoda. Prioritet nam je saniranje ruševnih zidova i zgrada te regulacija prometa u tom dijelu grada...