Sjednice Gradskog vijeća

7. sjednica Gradskog vijeća

Objava: 29.10.2009.

SA 7. SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA GRADA BUJA

Dana 29. listopada 2009. održana je 7. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Buja na kojoj je sudjelovalo 13 vijećnika, Gradonačelnik i zamjenica Gradonačelnika Grada Buja, pročelnici upravnih odjela, službenici, a rad istog su pratili predstavnik medija i građanstvo. Na aktualnom satu se raspravljalo o problemima RK Buje 53 kojem je otkazana sportska dvorana zbog korištenja lijepila na treninzima i utakmicama, naplati dospjelih potraživanja od strane Grada Buja, potrebi reorganizacije gradske uprave i problematici oko reorganizacije Hitne medicinske pomoći na državnoj razini.

Gradonačelnik je apelirao na vijećnike i sve nadležne kako bi se situacija oko RK Buje 53 riješilo na zadovoljstvo svih. Posebno ističemo detaljni izvještaj predstavnice Komisije za naplatu potraživanja koja je vijećnike upoznala sa strukturom dugovanja i akcijama Komisije u cilju naplate potraživanja. Navela je da je od osnutka Komisije pokrenuto ovršnih postupaka za 1.500.000,00 kn i naplaćeno 250.000,00 kn.

Nakon aktualnog sata prešlo se na Izmjene i dopune Programa i Proračuna Grada Buja za 2009. Iste je obrazlagao Gradonačelnik Grada Buja koji je u osnovnom naveo da je zbog gospodarske krize i pada gospodarskih aktivnosti došlo i do smanjenja prihoda u Proračunu, te je sukladno tome rebalans bio nužnost.

Istaknuto