Turizam

Turističko naselje Kanegra

Objava: 4.3.2013.

Karakteristični krški krajolik bujštine otvara se prema moru obalom Kanegre koju karakterizira gusta borova šuma koja dodiruje plažu, pokrivenu bijelim, morem uglačanim oblucima.
U prostranom turističkom naselju koje je tu niklo, a prvo je na ulazu u hrvatsku Istru, nalaze se 233 bungalow kućica zaštićenih sjenom borova za smještaj 4-6 osoba, restorani s prostranim terasama s pogledom na Piranski zaljev i solane, disco-bar, supermarket, poštanski ured i mjenjačnica. Sportski centar nudi posjetitelju teniska igrališta, stolove za ping-pong, mini-golf i rent-a-mountain-bike.
          
Raznolika je ponuda i za sportove na vodi: sandoline, pedalo', windsurf, motorne čamce, acqua scooters, sportski ribolov i mogućnosti veza za osobno plovilo.
Naturistički kamp  smješten je na odvojenom dijelu obale u blizini turističkog naselja.

U sastavu naselja nalazi se 1190 smještajnih  jedinica u apartmanskom dijelu i 400 mjesta u autokampu, 2 restorana a' la carte, supermarket, terasa za večernje zabave, kiosk za novine i druge potrepštine, sportski centar sa 2 tenis igrališta, stolnim tenisom, raznim sportovima na vodi, mini golfom i streljanom.
Za dobar provod gostiju brine se animacijski tim koji organizira cjelodnevnu animaciju za djecu i odrasle u obližnjem apartmanskom naselju. Brojne manifestacije i spektakli, sportska natjecanja, igre i zabave za djecu te vesele «Noći Kanegre»  čine boravak življim.

Galerija slika

Istaknuto