• Gradonačelnik

PRIMOPREDAJA IZVRŠNE VLASTI U GRADU BUJE-BUIE

Objava: 9.6.2017.
Nakon objave konačnih rezultata izbora Gradonačelnika Grada Buje-Buie, danas, 09.06.2017., je obavljena primopredaja izvršne vlasti između dosadašnjeg gradonačelnika, Edija Andreašića i novoizabranog gradonačelnika, Fabrizia Vižintina.

KONAČNI REZULTATI IZBORA ZA GRADONAČELNIKA GRADA BUJA – BUIE

Objava: 8.6.2017.
I. Od ukupno 4.752 birača upisanih u popis birača, glasovalo je 1.976 birača, odnosno 41,58%, od čega je prema glasačkim listićima glasovalo 1.976 birača, odnosno 41,58%. Važećih listića bilo je 1.951, odnosno 98,73%. Nevažećih je bilo 25 listića, odnosno 1,27%.
II. Kandidatkinje/kandidati dobili su sljedeći broj glasova:
1. Kandidat: FABRIZIO VIŽINTIN 979 glasova/voti 49,54%; Zamjenica kandidatadel candidato: ARIJANA BRAJKO
2. Kandidatkinja: BOJANA PUZIGAĆA 972 glasova/voti 49,19%
III. Na osnovi članka 97. stavka 1. Zakona, za gradonačelnika Grada Buja - Buie izabran je FABRIZIO VIŽINTIN a za zamjenicu gradonačelnika izabrana je ARIJANA BRAJKO

Dragi sugrađani,

Objava: 2.10.2015.
Na području Grada Buja su u tijeku radovi na asfaltiranju nerazvrstane ceste Rožmanija-Veli Vrh i u mjestu Stanzia Rossa te pristupni put u naselju Kaldanija. Istovremeno se izvode radovi na sanaciji (...)

Drage sugrađanke i dragi sugrađani,

Objava: 7.9.2015.
Povodom proslave Dana grada, u utorak, 8. rujna, vas pozivam da prisustvujete Svečanoj sjednici te dodjeli priznanja Grada Buja našim dragim laureatima. Svakako vas pozivam da nam se pridružite u Tribanu, u 17.30 sati, kada ćemo svečano otvoriti obnovljenu zgradu „Parenzana magic-friendly centre“. Koncelebrirana misa u crkvi Majke Milosrđa uslijedit će u 18 sati te Svečana sjednica Gradskog vijeća s početkom u 19.00 u Pučkom otvorenom učilištu. Čestitam vam od srca Dan grada Buja i blagdan Male Gospe!

Polugodišnje izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje siječanj – lipanj 2015. godine

Objava: 20.7.2015.
Iz djelokruga proračuna i financija izrađeni su godišnji izvještaji i konsolidirani godišnji izvještaji za prethodnu kalendarsku godinu, financijsko izvješće za prvo tromjesečje, izrađen je godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna za 2014., izrađena su izvješća o stanju zaduženja/ jamstva i izdanih suglasnosti, izrađen je godišnji izvještaj o investicijama, pripremljen je upitnik o davanju izjave o fiskalnoj odgovornosti, izvršena je inventura, izvršeni svi tekući poslovi, likvidature, knjiženja, obračuna, zaključivanje, ispis i uvezivanje poslovnih knjiga, suradnja i praćenje proračunksih korisnika, izrađena su JOPPD i PDV izvješća, praćena je likvidnost proračuna, ishođena je suglasnost Ministarstva financija za zaduženje te je prikupljena dokumentacija za Ugovor o kreditu (kanalizacija Kršete). ...

Dragi sugrađani,

Objava: 19.6.2015.
Na području Grada Buja izvode se veći građevinski radovi na četiri lokacije. Želja nam je informirati Vas o tijeku gradnje kao i o planiranim rokovima završetka radova i zatvaranja gradilišta.

Dragi sugrađani,

Objava: 7.4.2015.
Ponukan nerazumnim postupcima i vandalskim ponašanjem nekih pojedinaca obraćam vam se s molbom da i Vi pokušate utjecati na svijest ponajprije vaših najbližih kako se ne bi nadalje dešavala neodgovorna i neprimjerena ponašanja u našem Gradu. Zbog takvih neodgovornih postupaka bili smo primorani isključiti rasvjetu na rukometnom igralištu u Bujama, ali ima, nažalost, još mnogo primjera koje me žaloste i brinu...

Dani grožđa 2014.

Objava: 19.9.2014.
Dragi sugrađani, ovog vikenda naš grad slavi Dane grožđa, slavlje koje se obilježava već 109 godina. Ovo tradicionalno slavlje nekad je predstavljalo svečano obilježavanje početka berbe grožđa u našim krajevima, a ovogodišnju proslavu slavimo u duhu tradicije sa željom da na ulice grada vratimo domaće proizvode, mirise i okuse, da isprepletemo prošlost i sadašnjost. Bogat zabavno-sportski program nadogradili smo organizacijom Jesenskog gospodarskog sajma, sufinanciranog od Istraske županije i Ministarstva poduzetništva i obrta, tako smo dali prostor domaćim ljudima, autohtonim proizvodima i starim zanatima. (...)

Istaknuto