TEMATSKO PREDAVANJE O EKOLOŠKOJ POLJOPRIVREDI

Objava: 17.10.2018.
Poziv na tematsko predavanje o ekološkoj poljoprivredi dana 19.10.2018. (petak) s početkom u 18,00 sati, VODNJAN, Dom mladih, Istarska ulica 1, na kojem su teme predavanja Ljekovito i aromatično bilje u ekološkom maslinarstvu i vinogradarstvu - dobrobiti i dodatni profit; Prikaz stanja ekološkog maslinarstva u RH s naglaskom na Istru; Krajobrazno uređenje ruralnog područja Istre; i Iskustva iz susjednih i drugih mediteranskih zemalja o ekološkoj poljoprivredi

ZAKLJUČAK o dodjeli stipendije učenicima

Objava: 16.10.2018.
Gradonačelnik Grada Buja, donosi ZAKLJUČAK o dodjeli stipendije učenicima 1. Prihvaća se rang lista učenika koju je Povjerenstvo za dodjelu stipendija utvrdilo i temeljem koje je predložilo dodjelu stipendija za školsku godinu 2018./2019. 2. Prihvaća se prijava Ane Lešić i rang lista se dopunjuje točkom 4. o dodjeli stipendije za školsku godinu 2018./2019.

Javni poziv - program predškole

Objava: 15.10.2018.
JAVNI POZIV za uključivanje djece u Program predškole pri Dječjem vrtiću Buje/Talijanskom dječjem vrtiću Mrvica Buje u pedagoškoj godini 2018./2019. Dječji vrtić Buje i Talijanski dječji vrtić Mrvica Buje pozivaju sve roditelje i skrbnike djece s prebivalištem na području Grada Buja a koja su rođena u razdoblju od 01.04.2012. do 31.03.2013. godine a koja ne pohađaju redoviti program u predškolskim ustanovama u Bujama da izvrše prijavu i upis djeteta u Program predškole koji je obavezan za svu djecu u godini dana prije polaska u osnovnu školu.

Info dani za udruge u Istri

Objava: 12.10.2018.
15. – 20. listopad 2018.- Humanitarne akcije (organizacija, zakonske obaveze, primjeri dobre prakse); ESF - Europski socijalni fond: novosti, natječaji, informacije i mogućnosti; Ured za udruge Vlade RH – prezentacija natječaja koje Ured za udruge provodi; Predavanje: Udruga vs firma; Udruge i gospodarska djelatnost

Solidarnost na djelu 2018

Objava: 11.10.2018.
Crveni križ Bujštine provodi 46. akciju „Solidarnost na djelu 2018“ pod sloganom „Ne dvoji za drugog izdvoji“ Crveni križ Bujštine ovim putem Vas poziva da se uključite u već tradicionalnu, 46. po redu sabirnu akciju “Solidarnost na djelu 2018”. Akcija „Solidarnost na djelu“ provodi se kao zajednička akcija svih društava Crvenog križa na području Republike Hrvatske, koja se na isti način i u isto vrijeme provodi na cijelom teritoriju RH, a koja se ove godine provodi pod geslom „Ne dvoji, za drugog izdvoji“. Sabirna akcija provoditi će se na području djelovanja Crvenog križa Bujštine odnosno gradova Buja-Buie, Novigrada-Cittanova i Umaga-Umago te Općina Brtonigle-Verteneglio, Grožnjana-Grisignana i Oprtalja-Portole.

Svjetski dan učitelja

Objava: 5.10.2018.
"Nastava je mnogo lakša nego odgoj. Za nastavu se mora samo nešto znati. Za odgoj se mora nešto biti.”
(Adalbert Stifter: Kasno ljeto)
Rad i djelovanje učitelja i nastavnika jedan je od najvažnijih segmenata ukupnog razvoja društva. Povodom „Svjetskog dana učitelja“, gradonačelnik Grada Buja – Buie Fabrizio Vižintin, u ime Gradske uprave i svoje te u ime svih građana Grada Buja, upućuje zahvalu i čestita svim učiteljima i nastavnicima na svakodnevnoj predanosti svom pozivu i svesrdnoj pomoći učenicima kako bi postali stup razvoja i napretka našeg društva.

Obavijest o održavanju biciklističke utrke Istria granfondo

Objava: 5.10.2018.
Obavještavaju se građani da će se u subotu, 6. listopada 2018. godine, održati međunarodna biciklistička utrka Istria granfondo s namjerom promocije Istre kao cikloturističke destinacije. Utrka počinje u Umagu u 9:30 sati te biciklisti na svom putu prolaze kroz područje naše jedinice lokalne samouprave. Sigurnost odvijanja utrke i ostalog prometa vršit će službenici nadležnih policijskih postaja uz redare i pratnju od strane organizatora. Prometnice će dijelom kojim prolazi biciklistička utrka biti zatvorene na tridesetak minuta kako ne bi bila ugrožena sigurnost samih biciklista.

Istaknuto