Gradonačelnik

APEL

Objava: 20.5.2014.

Dragi sugrađani,

Zasigurno nam ovaj svibanj neće ostati u lijepom sjećanju. Najprije je u bujskoj starogradskoj jezgri izgorjela kuća obitelji Hamzić, a zatim su se u blizini, urušila i dva zida. Opasnost od urušavanja i nadalje postoji te poduzimamo potrebne mjere za sprječavanje sličnih nepogoda. Prioritet nam je saniranje ruševnih zidova i zgrada te regulacija prometa u tom dijelu grada.
Nažalost tek kad se dogodi tragedija shvaćamo ozbiljnost naizgled sitnih propusta, zanemarenih upozorenja ili propisa, ali isto tako postajemo svjesni da živimo među dragim ljudima, susjedima, prijateljima i sugrađanima koji su odmah spremni pomoći.
U ime obitelji Hamzić zahvaljujem od srca svima koji su se odmah uključili i nesebično pružili pomoć pri gašenju požara, a i svima koji su svojim donacijama pomogli u prikupljanju najpotrebnijih stvari te financijskih sredstava.

Pomoć je i dalje potrebna kako bi se čim prije obnovila kuća pa je za tu namjenu otvoren račun kod IKB d.d Umag, na inicijativu grupe građana i svih humanitarnih udruga Grada Buja.

Uz to, ovih dana pratimo vijesti o neviđenim poplavama koje su zadesile stanovništvo Slavonije, dijelova BiH i Srbije s kojima svi suosjećamo. Stoga vas i ovim putem obavještavamo da se u Gradskom društvu Crvenog križa prikupljaju potrepštine, odjeća i hrana za stradale u poplavljenim područjima, dok se novčana pomoć može pružiti na različite načine od kojih neke objavljujemo (u prilogu).

POKAŽIMO SVOJU  SOLIDARNOST!

Galerija slika

Istaknuto