Crveni križ Bujštine ostvario dobar rezultat na Europskom natjecanju prve pomoći- FACE 2015 u Rumunjskoj

Objava: 17.9.2015.

Proteklih nekoliko dana točnije od 10 d0 13 rujna 2015. godine bilo je održano Europsko natjecanje ekipa prve pomoči – FACE 2015. koje je održano u Bukureštu u Republici Rumunjskoj. Seniorska ekipa Crvenog križa Bujštine koja je predstavljala Republiku Hrvatsku i svoje nacionalno društvo Crvenog križa imala je izuzetnu čast sudjelovati na tom prestižnom i važnom natjecanju.

Članovi  ekipe i  volonteri/suporteri nastojali su svih tih nekoliko dana maksimalno iskoristiti kako bi ispromovirali svoju zemlju, županiju svoje gradove i na kraju i Hrvatski Crveni križ i prikazali ga u najboljem mogućem svijetlu.

Osim gostovanja ekipe na nacionalnoj Rumunjskoj televiziji, sudjelovanja na brojnim radionicama i obilaska glavnog rumunjskog grada u fokusu svega bilo je natjecanje koje se održalo u subotu 12.09.2015 godine čime se obilježio i Svjetski dan prve pomoči kao centralni događaj u Europi.

Na 28 pozicija pozicioniranih  u jednom od parkova,  a  od čega je čak  14 bilo radnih,  na kojima je naša ekipa morala pokazati usvojena znanja i vještine prve pomoči.

Natjecanje je bilo iznimno zahtjevno i teško međutim naša je ekipa pokazala izuzetnu spretnost i kvalitetu ,te dobila brojne pohvale od međunarodnih sudaca posebno kada je riječ o organiziranosti i brzini zbrinjavanja ozljeda.

Završetkom natjecanja održala  se svečanost zatvaranja Europskog natjecanja - FACE 2015 i proglašenje pobjednika. Najviše spretnosti nakon zbrajanja lista sudaca pokazale su ekipe naših teritorijalnih susjeda Republike Slovenije (pobjednik) i Republike Srbije(drugoplasirani) te Republike Irske(treći). Naša ekipa zauzela je mjesto u grupi između 11-19 mjesta iako će rezultati o točnom poretku biti objavljeni za nekoliko dana.

Crveni križ Bujštine istiće kako je izuzetno  zadovoljan ostvarenim rezultatom obzirom da je to bilo njihovo prvo pojavljivanje na ovom natjecanju, a iskustvo stečeno na njemu bit će dobar temelj za budući rad i prilika za unapređenjem nacionalne doktrine prve pomoći.

Prilika je  još jednom spomenuti vrijedne članove ekipe volontere  koji su dali jako puno kako bi dostojno nastupili na ovom natjecanju ali isto tako koji daju jako puno u provođenju brojnih drugih programa a sve u svrhu ispunjavanja osnovne zadaće i misije Crvenog križa. Seniorska ekipa prve pomoći  Crvenog križa Bujštine u sastavu - Mario Šimat, Hrvoje Kovačević, Dajana Bose, Benjamin Osmančević i Maja Martinčić, predvođeni vođom ekipe- Donatom Gnjatovićem.


Hvala Vam!!!!
Vaš Crveni križ Bujštine

Galerija slika

Istaknuto