Crveni križ Bujštine osvojio drugo mjesto na Nacionalnom natjecanju ekipa prve pomoći u Zagrebu

Objava: 17.10.2016.

U subotu, 15. listopada 2016. godine u Domu Crvenog križa Zagreb na Sljemenu održano je Nacionalno natjecanje ekipa prve pomoći. Natjecale su se ekipe prve pomoći gradskih društava Crvenog križa s područja Hrvatske.

Na otvorenju natjecanja izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt istaknuo je važnost pravilno i pravodobno pružene prve pomoći te zahvalio ekipama na trudu koji ulažu u pripremu za pomaganje svima kojima može zatrebati prva pomoć. Ekipe su vještine i znanje prve pomoći imale priliku pokazati na pet radnih pozicija s realističnim prikazom ozljeda na kojima su njihov rad ocjenjivali suci – doktori medicine.

Na natjecanju je sudjelovala i seniorska Ekipa Crvenog križa Bujštine u sastavu:  Donat Gnjatović (vođa) , Mario Šimat, Valentina Ćurčibašić, Žana Maras , Valentina Veladžić i Anamarija Šiljeg. Ekipa je ostvarila zavidan rezultat, te je osvojila visoko drugo mjesto na ovom važnom natjecanju. Članovi ekipe  pokazali su iznimno dobro znanje i vještine u pružanju prve pomoći, dok im je u sklopu priprema za natjecanje pomoglo više od tridesetak volontera (šminkeri, manekeni,edukatori). Ovo je samo nastavak već dugogodišnjeg kontinuiteta ekipa prve pomoći  koje ostvaraju odlične rezultate i time Crveni križ Bujštine svrstavaju u sam vrh najorganiziranijih i najboljih Crvenih križeva na području Republike Hrvatske.

Galerija slika

Istaknuto