Crveni križ Bujštine u ponedjeljak obilježava Svjetski dan zdravlja

Objava: 6.4.2019.

U 2019. godini Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) obilježava Svjetski dan zdravlja - 7. travnja kao nastavak prošlogodišnje kampanje pod sloganom „Univerzalna pokrivenost zdravstvenom zaštitom“, koja bi trebala biti omogućena svakoj osobi svugdje u svijetu. SZO je osnovana na načelu prema kojem bi svi ljudi trebali ostvariti pravo na zdravlje kao temeljno ljudsko pravo. Države koje ulažu u zdravlje svoje nacije ulažu u ljudske potencijale i bogatstvo zemlje. Obilježavanjem Svjetskog dana zdravlja u 2019. godini želi se podsjetiti globalnu javnost na poduzimanje različitih akcija potrebnih za ostvarivanje „univerzalne pokrivenosti zdravstvenom zaštitom“. Osim zdravstvenih stručnjaka u takve akcije trebaju biti uključeni i vodeći predstavnici društvenog, političkog i gospodarskog života, nevladine organizacije, mediji i svi oni koji mogu tome pridonijeti u svojoj zemlji.

Globalni ciljevi Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca naglašavaju njegovanje dobrog zdravlja tijekom cijelog života te ukazuju na potrebu jednake i svima dostupne zdravstvene zaštite. Putem nacionalnih društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca nastoji se omogućiti zdrav i siguran život za bolje zdravlje svakog pojedinca i zajednice.

U skladu s time Crveni križ Bujštine ove godine obilježava Svjetski dan zdravlja 08.04.2019. u vremenu od 10:00- 12:00h na području Grada Buja i to u suradnji s Domom zdravlja Umag (patronažna služba), Udruga studenata Prehrambeno - biotehnološkog fakulteta „PROBION“ Prigodnim info punktom mjerit će se šećer i tlak od strane djelatnika doma zdravlja Umag. Volonteri Crvenog križa dijeliti će prigodne letke vezane uz potrebu zdravstvene prevencije, dok će studenti udruge „Probion“ promovirati zdrave stilove života kroz prezentaciju važnosti konzumacije zdrave hrane.

Galerija slika

Istaknuto