Grad Buje - Buie pristupio sporazumu o otpisu duga najugroženijim građanima

Objava: 27.1.2015.

Grad Buje-Buie je dostavom Izjave za naknadni pristup Sporazumu o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća određenog dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima, omogućio propisanim skupinama građana  da mogu pristupiti mjerama otpisa duga i odgode ovrhe.
U prva dva mjeseca primjene Sporazuma, od 2. veljače do 2. travnja 2015. godine, pravo pristupa mjerama imat će dužnici koji spadaju u kriterij A, korisnici novčanih naknada sustava socijalne skrbi, a tijekom preostala tri mjeseca, od 3. travnja do 30. lipnja, mjerama će moći pristupiti dužnici koji spadaju u kriterij B, građani čija mjesečna primanja u posljednja tri mjeseca do podnošenja zahtjeva ne prelaze 2.500,00 kuna za samca, odnosno 1.250,00 kuna po članu kućanstva.  Dugovi  koji  se  otpisuju su  oni dugovi  građana  kojima su na dan

30. rujna 2014. godine blokirani računi dulje od 360 dana.

Više informacija o načinu ostvarivanja prava iz Sporazuma o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća određenog  dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima možete pronaći u Protokolu o postupku provedbe Sporazuma o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća određenog dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima koji je objavljen na sljedećem linku:

http://www.mspm.hr/djelokrug_aktivnosti/otpis_duga_novi_pocetak/protokol

Vezani dokumenti

Istaknuto