Grad Buje je u Bruxellesu osvojio prestižno Priznanje European Iter Vitis Awards

Objava: 8.12.2018.

Grad Buje u Bruxellesu je osvojio prestižnu nagradu, odnosno Posebno priznanje European Iter Vitis Awardsa.

Nakon pomnog ocjenjivanja kandidatura iz velikog broja zemalja, našem području dodijeljeno je navedeno priznanje koje se dodijeljuje za očuvanje kulturne baštine te valorizaciju vinskog područja i vinogradarstva. Ujedno, prezentirani smo kao destinacija koju vrijedi posjetiti zbog autohtonih vrhunskih sorta vina , posebice muškata.

Priznanje je preuzeo europarlamentarac Ivan Jakovčić kojeg je sljedećeg dana predao predstavnicima Grada Buja, tj. gradonačelniku Vižintinu i predsjedniku gradskog vijeća Rinu Dunišu.

Ovaj uspjeh nije slučajan, već je rezultat besplatne kandidature poslane od strane Grada Buja, koja je uključivala razne informacije o našem području i našim vinarima, te nedavno napravljen promo video U CARSTVU MUŠKATA, izjavio je Vižintin.

Jakovčić je istaknuo veliko zadovoljstvo za postignuto, pogotovo zato što ulaže veliku energiju kako bi se Istra sve više valorizirala kao vinska destinacija. Tome u prilog ide i njegov angažman u nedavnoj problematici vezanu uz teran.

Duniš se nadovezao rekavši da Buje ima veliku perspektivu po pitanju vinarstva i da će se na tome i dalje raditi.

Na dodijeli, prisutnima je ujedno prikazan i gore spomenuta promo snimka što je dodatno doprinijelo promociji vina s našeg područja, Momjana, Buja, Istre, a i same Hrvatske.

Galerija slika

Istaknuto