International Trauma Life Support

Objava: 4.2.2020.

Međunarodna licenca za izvanbolničko zbrinjavanje ozlijeđenih (ITLS- International Trauma Life Support) za volontere i djelatnike Crvenog križa Bujštine

U Umagu 01. i 02. veljače održan je ITLS (International Trauma Life Support) tečaj po osnovnom programu za volontere i djelatnike gradskih društava Crvenog križa Bujštine (12 polaznika) i Crvenog križa Čakovec (6 polaznika).

ITLS tečaj je međunarodno prihvaćen kao standardni program edukacije za izvanbolničko zbrinjavanje ozlijeđenih, koji polaznicima pruža teorijsko znanje i praktične vještine potrebne za učinkovito zbrinjavanje traumatiziranih osoba.

ITLS tečaj po osnovnom programu namijenjen je nemedicinskim službama koje sudjeluju u zbrinjavanju ozlijeđenih osoba na mjestu događaja. Kriterij za odabir polaznika za ovaj tečaj bila je visoka razina znanja pružanja prve pomoći. Cilj edukacije bila je nadogradnja znanja pružanja prve pomoći i svladavanje novih vještina postupanja sa ozlijeđenim osobama kako bi u akcijama spašavanja ozlijeđenih osoba i pripadnici Crvenog križa djelovali na jedinstveni način kao i ostale službe koje sudjeluju u izvanbolničkom spašavanju.

Za ovaj izuzetno dinamičan i praktičan tečaj osim individualne pripreme gradska društva Crvenog križa Buje i Čakovec organizirali su za svoje volontere i djelatnike zajedničke pripreme. Po završetku obuke provedena je praktična i pismena provjera znanja. Polaznici su usvojili sva potrebna znanja i za to dobili međunarodni certifikat - Basic Provider Course.

Galerija slika

Istaknuto