Nakon Uskrsa bez propusnice za Bujštinu!

Objava: 7.4.2020.

Drage sugrađanke i dragi sugrađani,
iza nas su dani u kojima nismo zabilježili niti jednog novo oboljelog i općenito u našoj županiji imali izuzetno malen broj novo zaraženih, svega 4 u zadnjih 5 dana.

Na takav rezultat moramo biti ponosni i zato svima veliko hvala, jer je to vaše veliko postignuće.

U četvrtom tjednu smo nastave od kuće za sve naše učenike iz osnovnih i srednjih škola. Čestitam svim našim profesoricama i profesorima, učiteljicama i učiteljima, nastavnicama i nastavnicima te svim našim ravnateljicama i ravnateljima na uspješnom sprovođenju ovakvog oblika nastave, kao roditelj dvoje osnovno školske djece uvjerio sam se da učiteljice i učitelji odrađuju iznimno dobro svoj posao. Čestitke i zahvala ide i svim mamama i tatama koji pomažu djeci, učenicima, u nastavi. Hvala vam za svu pažnju, ljubav i podršku koju pružate vašoj djeci.

Naravno, velike čestitke idu i svim našim učenicima, koji su hrabro prihvatili nove izazove i koji se jako dobro snalaze u novom obliku nastave.

Na kraju, danas sam zajedno sa gradonačelnicima Novigrada i Umaga te načelnicima općine Brtonigla, Oprtalj i Grožnjan potpisao sporazum prema kojem ćemo objediniti naše stožere civilne zaštite u jedan jedinstveni stožer. To će omogućiti svim našim sugrađanima da se kreću slobodno na području bivše općine Buje, bez traženja propusnice. Isto tako odlučili smo da će odluka postati važeća nakon Uskrsa. Ne smijemo zaboraviti da je područje sa najviše zaraženih virusom upravo područje bivše bujštine i stoga ćemo sa objedinjavanjem stožera još malo pričekati.

Znam, dolazi nam lijepo vrijeme, ali nemojmo se opustiti i nemojmo si dozvoliti da u zadnjoj minuti dobijemo gol, držimo se svi skupa, budimo još neko vrijeme doma, borimo se za opće zdravlje.

Na kraju će biti sve dobro, zahvaljujući prvenstveno svima vama.

Vaš gradonačelnik
Fabrizio Vižintin

Istaknuto