Održana radionica za Društveno odgovorno poslovanje (DOP) za mala i srednja poduzeća

Objava: 28.4.2016.

Dana 27.04.2016. u Vijećnici Grada Umaga održala se radionica „Društveno odgovorno poslovanje za mala i srednja poduzeća“ u organizaciji Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva te u suradnji s Gradom Umagom, Pučkim otvorenim učilištem Buje, Udrugom poslovnih žena Krug te HGK, Županijskom komorom Pula a sve u sklopu projekta „Filantropija – oslonac održivih zajednica“ koji je financiran kroz natječaj „IPA 2012 - Poticanje inovativnih oblika filantropije u lokalnim zajednicama za potporu održivosti organizacija civilnog društva“ od strane Europske Unije i sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade RH.
Cilj radionice bio je poziv na zajedničko promišljanje o najboljim modelima društveno odgovornog poslovanja za razvoj lokalne zajednice. Radionicu je vodila Tea Golja, docentica na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, koja je prezentirala osnovne informacije o DOP-u, različite modele uključivanje i usmjeravanja poduzeća u društveno odgovorno poslovanje ali i prezentirala lokalne prilike uključivanja poduzeća u programe Zaklada lokalnih zajednica pred 20-ak predstavnica/ka malog i srednjeg poduzetništva. Posebno Zaklade, jer one se okreću prema RJEŠENJIMA koja osnažuju sustave i udaljuju se od klasičnog jednoprojektnog rješenja. Zaklade danas postaju sve predanije usklađivanju vlastitih intervencija i rezultata sa lokalnim, regionalnim i nacionalnim razvojnim ciljevima i razvojnim politikama. Usko surađuju i s tijelima javne vlasti i pozivaju na suradnju javnog i privatnog sektora. Kroz svoje aktivnosti potiču na odgovorno i transparentno poslovanje i upravljanje, što je posebno vidljivo kroz modele dodjele financijskih potpora putem javnih natječaja.
Cjelokupnu radionicu upotpunila je prezentacija gospođe Vesne Žmak iz tvrtke Sipro d.o.o. koja je prezentirala vrlo zanimljiv i hvalevrijedan primjer poslovanja po svim normama Društveno odgovornom poslovanja.
Za sve one koji nisu stigli sudjelovati na radionici pozivamo da prate stranice Zaklade www.civilnodrustvo-istra.hr pošto će u svibnju biti organizirana još jedna radionica na istu temu.

Istaknuto