PARENZANA: NOVE PRILIKE ZA BICIKLISTE I ZA LOKALNU ZAJEDNICU

Objava: 23.3.2015.

Unutar EU projekta PARENZANA MAGIC (IPA OP SI-HR 2007-2013) Grad Buje kao investitor započeo je rekonstrukciju stare škole u Triban, a investicija iznosi cca 1.900.000 kn. Nova zgrada imat će novu funkciju i nove sadržaje kojima će se biciklistima ali i svim korisnicima staze Parenzana nuditi nove prilike kao što su podrška na trasi, informacije o rutama, mogućnost za stanku ili jednodnevni/višednevni odmor i razne ostale usluge.

Unutar zgrade osigurat će se prostor za Javnu Ustanovu „Parenzana“ za praćenje stanja na stazi i njezino održavanje te svojevrsni centar takozvani Parenzana-Friendly Centar s uslugama za biciliste i korisnike. Otvaranjem takvog objekta na samoj Parenzani u naselju Triban istovremeno otvaraju se nove prilike za zapošljavanje i samozaošljavanje za lakalno stanovništvo.

Projekt se financira sredstvima iz EU programa IPA SI-HR 2007-2013 i sufinanciraju ga Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Istarska županija i Grad Buje a Ministarstvu turizma je projekt kandidiran i nedavno prezentiran te očekujemo pozitivan ishod.

Predviđeni završetak radova je 30.06.2015.

Galerija slika

Istaknuto