Gradonačelnik

Podjela zaštitnih maskica / pridržavanje preporuka stožera civilne zaštite

Objava: 8.4.2020.

Dragi svi,

zahvaljujući donaciji zaštitnih maski od strane tvrtke Vapour international i vlasniku gospodinu Vincenzu Sparacino, u naredna tri dana će članovi DVD Buje učiniti podjelu istih na kućnom pragu. U slučaju nemogućnosti preuzimanja maski, one će se moći preuzeti naknadno, počevši od ponedjeljka u sjedištu našeg Crvenog križa.

Ovim se putem u ime Grada Buje-Buie i Stožera civilne zaštite Grada Buje-Buie i moje osobno zahvaljujem gospodinu Sparacinu i tvrtki Vapour international za ovu iznimno vrijednu i za naše zdravlje bitnu donaciju.

Koristim priliku također da se svima još jednom zahvalim za uzorno, odgovorno i savjesno ponašanje. Molim vas također da se u narednim danima ne opustimo, pred nama su ključni dani koji će zacrtati definitivno naš put prema svladavanju ove zdravstvene krize. Ostanimo doma, držimo se mislima skupa, ne dozvolimo si da u zadnjem trenutku pogriješimo.

S obzirom na objedinjavanje stožera civilnih zaštita Buja, Novigrada, Umaga, Brtonigle, Oprtlja i Grožnjana, još jednom ponavljam kada govorimo o našem području, da se radi o vrlo osjetljivom području, u kojem je zabilježeno najviše slučajeva zaraze virusom na razini županije te je potreban dodatni oprez, odlučili smo da će se UKIDANJE PROPUSNICA za kretanje na području spomenutih gradova i općina primijeniti tek nakon Uskrsa. Točnije, situacija će se ponovo razmotriti u danima nakon Uskrsa, a sve buduće odluke donosit će se isključivo u skladu s mišljenjem epidemiološke struke i uz konzultaciju sa stožerom Civilne zaštite Istarske županije.

Istaknuto