Ugovori

Pučko otvoreno učilište Buje potpisalo Ugovor o financiranju malog projekta sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva

Objava: 13.6.2016.

U petak, 10. lipnja 2016. u Gradskoj vijećnici Grada Buje, v.d. ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Buje Maja Livada potpisala je Ugovor o financiranju malog projekta s upraviteljicom Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Helgom Može Glavan. Potpisivanju su nazočili i prestavnici Grada, gradonačelnik Edi Andreašić i voditeljica odsjeka za lokalnu samoupravu, društvene djelatnosti i gospodarstvo Nada Franković. Naime, temeljem Sporazuma o partnerstvu potpisanog sa Zakladom, Grad Buje od 2010. godine sudjeluje u Fondu gradova i općina čiji je cilj dodjela sredstava organizacijama civilnog društva putem javnog natječaja za male projekte u zajednici. Natječaj se financira iz Fonda gradova i općina čiji su članovi: Buzet, Buje, Labin, Novigrad, Pazin, Vodnjan, Poreč, Rovinj, Svetvinčenat, Vrsar, Kanfanar, Marčana, Motovun, Ližnjan, Medulin, Funtana i Bale. Ukupan fond iz kojeg se natječaj raspisao u 2016. godinu iznosi 220.000,00 kn, a maksimalan iznos dodijeljene financijske potpore po projektu iznosio je 15.000,00 kn.

Na ovogodišnji natječaj „Mali projekti za bolje sutra“ raspisan u ožujku 2016. pristigle su čak 52 prijave iz istarskih gradova i općina, od kojih su četiri bile iz Buja. Jedina organizacija iz područja Buja koja je odabrana za dodjelu sredstava, i to u maksimalnom iznosu za pojedinačnu potporu je upravo POU Buje s projektom „@rtROOM“. Kako POU Buje raspolaže prostorom predvorja kino dvorane od 50m2 koje trenutno nije dovoljno iskorišteno, projektom će se taj prostor preurediti u multifunkcionalni„javni dnevni boravak“ za sve građane Buja. Nakon uređenja prostora i izrade promotivnih materijale, uslijedit će aktivnosti za povećanje vidljivosti projekta te svečano otvorenje „javnog dnevnog boravka“.

Galerija slika

Istaknuto