Solidarnost na djelu 2018

Objava: 11.10.2018.

Crveni križ Bujštine provodi 46. akciju „Solidarnost nadjelu 2018“ pod sloganom „Ne dvoji za drugog izdvoji“

Crveni križ Bujštine ovim putem Vas poziva da se uključite u već tradicionalnu, 46. po redu sabirnu akciju “Solidarnost na djelu 2018”.

Akcija „Solidarnost na djelu“ provodi se kao zajednička akcija svih društava Crvenog križa na području Republike Hrvatske, koja se na isti način i u isto vrijeme provodi na cijelom teritoriju RH, a koja se ove godine provodi pod geslom „Ne dvoji, za drugog izdvoji“. Sabirna akcija provoditi će se na području djelovanja Crvenog križa Bujštine odnosno gradova Buja-Buie, Novigrada-Cittanova i Umaga-Umago te Općina Brtonigle-Verteneglio, Grožnjana-Grisignana i Oprtalja-Portole.

Prikupljena sredstva u akciji bit će utrošena za nabavku paketa sa osnovnim živežnim namirnicama za socijalno najugroženije osobe (obitelji) na području Bujštine.

Obzirom da su u akciju uključeni brojni građani, obrazovne institucije i jedinice lokalne samouprave, molimo Vas da se i Vi svojim doprinosom uključite u ovu akciju kako bi prikupljenim novčanim sredstvima omogućili građanima u socijalnoj potrebi, a ujedno našim korisnicima adekvatnu pomoć. Naime, u akciju se već godinama uključuju brojne radne organizacije diljem Republike Hrvatske, te Vas u skladu s time molimo da to i Vi učinite svojim doprinosom, sukladno Vašim mogućnostima, i na taj način pokažete svoju plemenitost te pomognete svima onima kojima je pomoć potrebna.

Napominjemo kako je GDCK Buje u skladu sa zakonskim obvezama dužno sve donacije i javno objaviti, te ćemo u skladu s time i Vašu tvrtku istaknuti i uvrstiti kao donatora na svojim službenim internet strancima. Isto tako napominjemo kako je GDCK Buje jedina organizacija na području Bujštine koja ima status Stalnog prikupljatelja, te je u skladu s time dužna o provedenim humanitarnim akcijama podnositi izviješće nadležnim državnim upravnim tijelima.

Akcija započinje u četvrtak, 11. listopada 2018. godine u kojoj će sudjelovati aktivni članovi (volonteri) Crvenog križa Bujštine, učenici osnovnih i srednjih škola s područja Bujštine. Tom prigodom organizirati će se na području gradova Buje, Umag i Novigrad, prigodni info - punktovi na kojima će građani moći donirati novac, a za kojeg će im biti uručen novčani bon zahvalnosti numeriran i ovjeren pečatom Crvenog križa, i to u vremenu od 08:00h do 13:00h. Svi sudionici akcije biti će propisno obilježeni službenom oznakom i majicom Crvenog križa.

Podržite akciju „Solidarnost na djelu 2018“

Podaci za uplatu:

IBAN HR8823800061545000224 (IKB Umag d.d.)

Primatelj: Gradsko društvo Crvenog križa Buje – humanitarni račun akcije „Solidarnost na djelu 2018“

Opis plaćanja: Donacija „Solidarnost na djelu 2018“ , „Ne dvoji za drugog izdvoji“

Zahvaljujemo na vašem sudjelovanju i doprinosu u akciji “Solidarnost na djelu 2018 ” te Vas molimo da i ove godine pokažete svoju plemenitost i tako pomognete svima onima kojima je pomoć najpotrebnija. U slučaju upita o provođenju akcije molimo da se obratite na broj telefona: 091-1772446 ( ravnatelj Hrvoje Kovačević mag. oec.)

Istaknuto