U Bujama započeta suradnja između Centra za inkluziju i podršku u zajednici i Gospodarske škole

Objava: 20.3.2018.

S radošću objavljujemo vijest koju nam je poslao Centar za inkluziju o započetoj suradnji između Centra za inkluziju i podršku u zajednici i Gospodarske škole iz Buja.

Naime Nevio Zotić iz Alberi, član Centra, počeo je volontirati na školskoj porti, a uz obaveze na porti imati će priliku pomagati profesorima i djelatnicima škole. Članovi Centra će sa svojim voditeljima povremeno posjećivati frizerski i kozmetički odjel škole kako bi im mlade frizerke i kozmetičarke podarile novi svježi izgled a, kako Gospodarska škola ima još odjeljenja i učeničku zadrugu „Brig“ koja proizvodi kreme, sapune i razne suvenire, s vremenom suradnja i volontiranje mogli bi krenuti i u drugim smjerovima.

Dodatno, osim suradnje sa Školom, Centar već drugu godinu za redom surađuje i s Gradskom knjižnicom unutar POU Buje gdje volontira Marijana Jurišević iz Novigrada.

Obje ustanove omogućuju članovima Centra upoznavanje i druženje s novim osobama, usavršavanje svojih vještina i znanja, te im daju osjećaj vrijednosti i pripadnosti zajednici.

Članovi, roditelji i voditelji Centra su zahvalni što postoje ustanove spremne na suradnju i druženje, a sve one koje žele biti organizatori volontiranja za odrasle osobe s intelektualnim teškoćama kojih Centar okuplja, njih desetak s područja cijele Bujštine, poziva da se jave u Centar na adresi Umaška 1 ili na e-mail adresi: buje@centar-podrske.hr , ili da kontaktiraju voditeljicu Anu Boroš na e-mail: ana@centar-podrske.hr ili na brojeve mob: 095-5487539 i 095-2425558.

Galerija slika

Istaknuto