Gradonačelnik

Zahvala Gradonačelnika

Objava: 1.4.2020.

Dragi svi,
prošla su 3 tjedna od kada smo pokrenuli sve naše snage kako bi spriječili širenje infekcije koronavirusom COVID-19 u našoj zajednici, a i šire. Na žalost bez obzira na stroge mjere koje smo uveli, iz našega Grada brojimo 2 zaražene osobe. Jedna od njih je u nešto težem stanju, ali uvjeren sam da će na kraju oba naša sugrađana ozdraviti.
U ratu smo sa nevidljivim neprijateljem, opasnim, podmuklim, koji se među ljudima širi nevjerojatnom lakoćom i brzinom. Osnovno sredstvo, oružje, kojem se naš zajednički neprijatelj koristi, jest socijalni kontakt.

Ali mi jesmo u mogućnosti suprotstaviti mu se!

Poštujući sve nam propisane mjere, ponajviše ostajući doma.

Svi skupa smo pokazali veliku odgovornost, discipliniranost i ozbiljnost.

Strpimo se još tri tjedna, držimo se svi skupa, u našoj kolektivnoj svijesti, zajedno.

Zahvalan sam i ponosan sam na našu policiju, pogotovo graničnu policiju, koja je na prvoj crti obrane od virusa i koja je odradila i odrađuje fantastičan posao.

Hvala našem dobrovoljnom vatrogasnom društvu koje je također od prvog dana u borbi sa nevidljivim neprijateljem i to na prvoj crti obrane zajedno sa našom policijom.

Zahvaljujem se i crvenom križu koji je također na usluzi svim ljudima našega Grada.

Hvala našem gradskom poduzeću koje svake večeri prolazi kritična mjesta u našem gradu i vrši dezinfekciju istih.

Hvala i svima u gradskoj upravi koji i dalje rješavaju potrebe naših sugrađanki i sugrađana sa trenutno velikim angažmanom oko izdavanja propusnica.

Veliko i neizmjerno hvala svom medicinskom osoblju, zavodu za javno zdravstvo, stožerima civilne zaštite, zavodu za hitnu medicinu, sanitetskoj inspekciji i našim epidemiolozima, pogotovu veliko hvala ide dr. Leki koji je do sada na izuzetan način reagirao i davao dispozicije koje se u velikoj mjeri omogućile tako malen broj zaraženih.

Na kraju najveće zahvale idu svima vama, drage sugrađanke i dragi sugrađani, hvala vam što se držite svih preporuka, hvala vam za vaše veliko strpljenje.

Nastavimo borbu za život, siguran da ćemo na kraju biti pobjednici.

Smrt COVID-19, sloboda čovječanstvu!

Vaš gradonačelnik
Fabrizio Vižintin

Istaknuto