Župan Valter Flego u Bujama

Objava: 12.11.2013.

U Bujama, 08.11.2013. godine tijekom službenog posjeta Valtera Flega, župana Istarske županije i njegovih suradnika, pročelnice UO za obrazovanje, sport i tehničku kulturu te pročelnika UO za gospodarstvo, održan je radni sastanak sa gradonačelnikom Grada Buja, ravnateljima osnovnih i srednjih škola te zamjenicima gradonačelnika i pročelnicom UO za prostorno planiranje a u svezi problematike dviju osnovnih i triju srednje škole koje su na području Grada Buja i koje u školskoj godini 2013./2014. pohađa 1070 učenika.

Težište sastanka dano je investicijama izgradnje/rekonstrukcije, sanacije i dogradnje zgrada škola s naglaskom na model javno privatnog partnerstva te tekuće održavanje zgrada sadašnjih i nekadašnjih škola, održavanje standarda kvalitete obrazovanja, deficita profesora prirodnih znanosti kao i financiranja tekućih potreba škola i djelatnika.

Istaknuto je da će Istarska županija nastojat održati razinu financiranja potreba škola uz podršku jedinice lokalne samouprave.

Radi efikasnije realizacije investicija utvrdit će se prioriteti po školama te imenovati i zadužiti osobe koje će koordinirati aktivnosti.

U pogledu mreže srednjih škola na razini Županije, gradonačelnik Grada Buja naglasio je da se, u cilju kvalitetnijeg obrazovanja, može raspravljati o mogućnosti preseljenja Gospodarske škole u Umag, ali ne i SŠ Vladimir Gortan. Po okončanju sastanka izvršen je obilazak škola.

Galerija slika

Istaknuto