Crveni križ Bujštine obilježava Tjedna Crvenog križa od 8. svibnja do 15. svibnja

Objava: 10.5.2019.

Tjedan Crvenog križa već tradicinalno zapoćinje obilježavanjem Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, 8. svibnja

Tjedan Crvenog križa već tradicinalno zapoćinje   obilježavanjem Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, 8. svibnja, u znak počasti osnivaču Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Henryju Dunantu, rođenom na taj dan 1828. godine.

Međunarodni pokret Crvenog križa i Crvenog polumjeseca najveća je i najstarija svjetska humanitarna organizacija, prisutna sa svojim aktivnostima u skoro svim zemljama svijeta te svojim humanitarnim idealima ujedinjuje milijune članova (više od 115 milijuna članova).

Uz radionice po školama, tečajevima, podjelom paketa humanitarne pomoći u Novigradu financiranih iz sredstava solidarnosti središnji događaj u Tjednu Crvenog križa bit će 23. državno natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa koje će se održati u subotu 11. svibnja u Našicama. Natjecanje se organizira u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta i Agencijom za odgoj i obrazovanje. Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovat će 120 mladih raspoređenih u 20 ekipa koje su se pobjedom na međužupanijskim natjecanjima, u kategoriji mladih (srednje škole) i podmlatka (osnovne škole) plasirale na državno natjecanje. Crveni križ Bujštine na 23. državnom natjecanju mladih u kategoriji podmlatka predstavljat će ekipa „Marije i Line“ iz Umaga.

Osim spomenutog U tjednu Hrvatskog Crvenog križa od 8. do 15. svibnja 2019. Crveni križ Bujštine 14.05.2019. godine organizirati će prigodnu aktivnost na području Umaga i Buja gdje će se u suradnji s Domom zdravlja Umag te članovima Kluba mladih obilježiti Svjetski dan Crvenog križa te Međunarodni dan sestrinstva koji se isto tako obilježava u tjednu Crvenog križa.

Istaknuto