Energetska obnova zgrade dječjeg vrtića

Objava: 26.11.2019.

Energetska obnova zgrade dječjeg vrtića Buje i talijanskog vrtića „Mrvica“ sufinanciranog iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014-2020

Jučer je u prostorijama bujske gradske uprave održana presica na kojoj su sudjelovali gradonačelnik Fabrizio Vižintin, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje i upravljanje gradskom imovinom Jelena Bojić, savjetnica za gradnju i investicije Danijela Batoš Lazar, predstavnik tvrtke X.O.A. Gradnja Rijeka Amir Okić te ravnateljice vrtića Loris primožić i Francesca Deklić.

Potpisan je ugovor o radovima s tvrtkom X.O.A. GRADNJA d.o.o. Rijeka, ugovorna vrijednost radova iznosi 6.472.677,50 kn.

Ukupna vrijednost investicije po prijavi bila je 6.828.096,84 kuna,

Temeljem uspješno zaključenih prijava na natječaje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja financirat će 2.103.620,19 kuna, Ministarstvo za regionalni razvoj 2.265.437,12 kuna, ukupno bespovratno 4.369.057,31 kuna.

Energetska obnova vrtića obuhvaća izolaciju krova, podova, vanjskih zidova (izvedba nove ovojnice), ugradnju nove stolarije, ugradnju novog visokoučinkovitog sustava grijanja (dizalica topline), zamjena postojećeg sustava pripreme tople vode sustavom koji koristi obnovljive izvore energije, ugradnju fotonaponskih modula za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije.

Prelaskom iz energetskog razreda C na A+ očekuje se ukupna ušteda energije od preko 50 posto i ugodniji boravak djece i zaposlenika.

Početak radova predviđen je početkom prosinca 2019. godine s rokom izvedbe do lipnja 2020. godine.

U slijedećem krugu natječaja za zgrade javne namjene planirana je prijava objekta Pučkog otvorenog učilišta, uskoro započinju radovi na energetskoj obnovi policijske postaje Buje, planiraju se prijave na Javne pozive za energetsku obnovu višestambenih objekata na području grada Buja te energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije obiteljskih kuća u 2020. godini na području grada Buja.

Fotogalleria

Istaknuto