Komorni trio Crisóstomo 16.07.2014. u Bujama

Objava: 11.7.2014.

Komorni trio  Crisóstomo: Krešimir Marmilić – violina, Matija Štajcar – violončelo i Biserka Krčelić – harfa nastupaju 16.07.2014., 20,30 sati; atrij Pučkog otvorenog učilišta Buje.


Komorni trio  Crisóstomo

Krešimir Marmilić – violina
Matija Štajcar – violončelo
Biserka Krčelić – harfa

PROGRAM:

A. L. SORKOČEVIĆ          
Sonata za violinu, harfu i violončelo
 Largo – Menuetto – Rondo

E. ELGAR                           
Chanson de Matin
Chanson de Nuit

A. GLAZUNOV                   
Španjolska serenada

E. SCHULHOF                    
Allegretto

 M. STADLER                     
St. Thomas

R. LOVLAND                      
Invitation
Duo
Serenade to Spring
Rap
            
A. PIAZZOLLA                
Libertango
                                  
Komorni trio  Crisóstomo

Komorni trio Cristostomo, u sastavu, Krešimir Marmilić –violina, Matija Štajcar –violončelo i Biserka Krčelić –harfa, zadnjih se godina istaknuo na koncertima ljetnih festivala i nametnuo kao nesvakidašnji sastav glazbenika izuzetno bogatih iskustvom u izvođenju komorne glazbe. Svojim su nastupima donijeli programsko osvježenje na našu koncertnu scenu te ih publika redovito ispraća ushićenjem i odobravanjem. Rab, Labin, Pazin, Biograd, Tisno, Županja, Murter,.., tek su neka od mjesta gdje je Crisostomo ostvario izvrstan prijem publike. To je i dokumentirano nekolicinom video zapisa koji se mogu pronaći na Youtubeu.
„…osim glazbenika  i njihovog muziciranja, te ponekog  cvrčka i dakako zasluženog pljeska posjetitelja doista se nije  čuo niti glas. Turisti  koji su prolazili zastali bi i ostali. Najbolji dokaz  da je riječ o pravoj poslastici  za ljubitelje klasične glazbe. (Zadarski list) ….. pobudili su zanimanje domaćih žitelja ali i brojnih gostiju u gradu, te su konačno i ljubitelji klasične glazbe bez sumnje došli na svoje.“
Komorni trio Crisóstomo osim djela pisanih u originalu i u obliku obrada za njihov sastav, pažnju posvećuje i hrvatskim autorima koje često izvodi na svojim koncertima.


ŽIVOTOPIS IZVOĐAČA TRIA


 KREŠIMIR MARMILIĆ, rođen 1961. u Zagrebu. Diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Kristijana Petrovića i prof. Tamare Smirnov. Usavršavao se kod prof. Henryka Kowalskog na Indiana Universityju. Kao solist, nastupao je u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj i Španjolskoj. Pronalazi i od 1991. praizvodi djela starih hrvatskih autora. Snima i nastupa u emisijama HTV-a o Krežmi, Jarnoviću i Spadini. Za emisiju o Spadini pisao je i scenario. Kao urednik i izdavač objavio je 6 rukopisa nota Franje Krežme pod naslovom «Album». Inicijator je tiskanja djela I.M. Jarnovića i F. Krežme, u izdanju MIC-a iz Zagreba.
Voditelj je i osnivač gudačkog kvarteta i komornog ansambla“Cadenza Zagreb” (1995) kao i nekoliko komornih sastava - klavirskog trija MAK, komornog dua i komornog trija Crisostomo. Član je Chordes tria. Surađivao je s orkestrima u SAD, Španjolskoj, Nizozemskoj, Sloveniji te Hrvatskoj.
Aktivno koncertno nastupa i surađuje s mnogim istaknutim i priznatim glazbenicima.
Od 1999. u statusu je samostalnog umjetnika.

MATIJA ŠTAJCAR, rođen u Zagrebu. Violončelo je učio kod prof. Csifary, prof.  Baert, prof. Van Doorn i prof. Gandron. Bio je članom BRT – simph. Orch., Solisti Belgijskog komornog orkestra, Opera Royal de la Monay – Bruxelles, Koninlijke Opera, Gent i WDR – simph. Ork. Također, bio je članom mnogih komornih sastava, poput Trija Musical Consort, Gudačkog kvarteta Cadenza Zagreb, C.P. Musica Sacra, Klavirskog trija MAK. Stalni je član  komornog dua i tria Crisóstomo. Nastupao je i kao solist.
BISERKA KRČELIĆ diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu; magistrirala na Univerzitetu za glazbenu i dramsku umjetnost u Grazu u klasi prof. A. E. Clark. Nastupa solistički i u raznim komornim sastavima u zemlji i inozemstvu (Austrija, Njemačka, Engleska…). Surađuje sa svim zagrebačkim orkestrima, a bila je članicom simfonijskih orkestara u Grazu i Beču. Redovna je profesorica harfe u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Fotogalleria

Istaknuto