Lettera di ringraziamento della sign. Istranka Markov

Objava: 15.10.2013.

Vogliamo condividere con voi la lettera di ringraziamento della signora Markov che ci ha riempito il cuore di un piacere indiscrivibile. E la dimostrazione che si puó trovare sempre  una buona soluzione  se lo si fa in modo regolare e coscienzioso.

Poštovani gradonačelniče!

Nakon što sam pročitala članak u Glasu Istre u svezi otkrivanja spomen-ploče mom ocu, osjetila sam ponovno potrebu da se zahvalim na svemu učinjenom. Ne bih željela ispasti patetična, ali sam zaista duboko ganuta za ukazanu mi čast ( i moj osobni ponos, naravno ) da otkrijem ploču za svog oca. Ponoviti ću što sam već rekla, da sam bila upoznata sa prijedlogom kojim su nastupili predlagatelji prema Komisiji za dodijelu nagrada i priznanja, ali nisam ni u snu očekivala ovako nešto. Zahvaljujem se još jednom svima onima koji su sudjelovali, prije svega u odlučivanju o  tome da se podigne spomen-ploča, a zatim i realizira sve učinjeno. Prekrasna je bila i izložba koja me je isto tako oduševila. Sve što mogu učiniti je da se iskreno, ali zaista iskreno, zahvalim Vama kao i svim Vašim suradnicima na realizaciji ovoga, za mene,  velikog djela.
Htjela bih reći i to, da su me nakon objavljenog članka u novinama, kontaktirali mnogi ljudi koji su poznavali mog oca i njegov rad ( neki i iz Pule ) i čestitali kako meni tako i inicijativi koja je pokrenuta i izrealizirana za spomen-ploču. Rekla bih da je i to dokaz da odluka koju ste donijeli u svezi podizanja spomen-ploče nije bila paušalno donesena, već je imala uporište u onome što je u svom radu učinio prof. Markov.

Još jednom – veliko hvala i srdačan pozdrav.

Markov Istranka

Umag, 10.10.2013.g.

Documenti

Istaknuto