Održano međugradsko natjecanje mladih Crvenog križa Bujštine

Objava: 10.3.2019.

U subotu 09.03.2019. godine održano je međugradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa u organizaciji Crvenog križa Bujštine. Naime ove godine se na natjecanje prijavio rekordan broj mladih iz čak 5 škola i to s područja Buja , Umaga i Novigrada. Mladi su se natjecali u dvije kategorije i to u kategoriji podmladka i kategoriji mladih. U kategoriji podmladka sudjelovale su ekipe OŠ „Marije i Line„ Umag, OŠ „Mate Balote“ Buje i OŠ „Rivarela“ iz Novigrada, dok su u kategoriji mladih sudjelovale SŠ „Vladimir Gortan“ Buje i Talijanska srednja škola „Leonardo Da Vinci“ Buje.

Domaćin ovogodišnjeg natjecanja bila TOŠ "Edmondo De Amicis" Buje u kojoj je organizirano ukupno 6 radnih pozicija za obje kategorije. Sudionici natjecanja imali su zadatak prikazati stečene vještine u pružanju prve pomoći te poznavanju pokreta Crvenog križa. Na natjecanju je ukupno sudjelovalo više od devedeset sudionika natjecanja. Veliki broj volontera imao je ulogu sudaca, šminkera i markiranata i mentora . Kroz pripreme za natjecanje mladi su ostvarili ukupno 1364 volonterska sata. Sve su ekipe pokazale zavidnu razinu znanja te je krajnji rezultat bio vrlo izjednačen što znači da su se ekipe iznimno kvalitetno pripremale proteklih nekoliko mjeseci.

Prvo mjesto u kategoriji podmladka osvojila je ekipa OŠ Marije i Line" Umag , a u kategoriji mladih ekipa SŠ "Vladimir Gortan" Buje. Pobjedničke ekipe predstavljat će Crveni križ Bujštine na Međužupanijskom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa između Primorsko-goranske i Istarske županije u Puli.

Fotogalleria

Istaknuto