Rukometaši tradicionalno proslavlili 112. Dane grožđa u Bujama

Objava: 18.9.2017.

U subotu, 16. rujna 2017. Godine, u organizaciji ŽRK Buje - CFP Buie i prijatelja organiziran je rukometni turnir Dani grožđa 2017. u sportskoj dvorani O.Š. Mate Balote u Bujama.
Bujske rukometašice i rukometaši svih uzrasta tako su kroz igru i zabavu proslavili tradicionalno njihovu najstariju feštu.

Već rano ujutro okupili su se "minići", djevojčice i dječaci 2007. godišta i mlađi te odigrali nekoliko "utakmica" mini rukometa. Pobjednici u ovim kategorijama su svi učesnici jer je cilj bila igra, zabava i fair play.

Na "službenom" turniru za djevojčice 2004./2005. godišta i mlađe sudjelovalo je šest ekipa. Uz bujske "Lavice", igrale su djevojčice iz klubova: ŽRK Umag, ŽRK Poreč, ŽRK Buzet, ŽRK Rovinj i ŽRK Piran. Svaka ekipa odigrala je po tri utakmice te je na kraju 1. mjesto zauzela ekipa ŽRK Poreč, 2. mjesto ŽRK Buje i 3. mjesto ŽRK Piran. Pohvale i čestitke za druženje, zabavu i naravno fair play igru zaslužile su sve učesnice .

U popodnevnim satima dječaci MRK Buje 53 odigrali su prijateljske utakmice s vršnjacima iz MRK Rovinj. Obje utakmice završile su pobjedom bujskih rukometaša.

Za kraj rukometnog dana, bujski veterani su s prijateljima iz Istre i Sloven gradeca (Slovenija) pokazali svoje rukometno znanje i spretnost. "Stari" znalci odigrali su vrhunski rukomet, a rezultat je dogovorno "neriješen".

Organizaciju turnira pomogli su Grad Buje-Buie, O.Š. Mate Balote Buje, Sportska zajednica Grada Buja i prijatelji rukometa svojim donacijama te naravno roditelji rukometašica i rukometaša.

Istaknuto