Speleološko društvo "Buje" i Mjesni odbor Kaštel potpisali ugovore sa Zakladom o financiranju projekata

Objava: 1.6.2017.

Speleološko društvo "Buje" i Mjesni odbor Kaštel potpisali su danas Ugovore o financiranju projekata sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u sklopu Natječaja za male projekte u zajednici “Mali projekti za bolje sutra” koji se financiraju iz Fonda gradova i općina.
Uz predstavnike dobitnika natječaja, potpisivanju su bili nazočni gradonačelnik Edi Andreašić i upraviteljica Zaklade Helga Može Glavan. Gradonačelnik je pritom istaknuo kako je Grad Buje 2008. godine potpisao Sporazum o partnerstvu Zaklade i Grada upravo s ciljem uključivanja organizacija civilnog društva u promicanju interesa građana, snažniji razvoj lokalnih resursa i poboljšanja kapaciteta civilnog društva za kvalitetniji život građana u lokalnoj zajednici te uputio pohvalu dobitinicima. Upraviteljica Zaklade, Helga Može Glavan je istakla dobru suradnju između Grada i Zaklade, te napomenula kako postoji dobar odaziv udruga i drugih organizacija civilnog društva sa područja Grada Buja te istakla kako su ovakvi projekti jednostavni za prijavu i provodbu i upravo radi toga odlični za edukaciju i ospobljavanje prijavitelja te pripremu prijavitelja za veće i zahtjevnije Fondove.
Speleološkom društvu "Buje" za projekt "Piknik učionica" odobrena su sredstava u iznosu od 15.000,00 kuna. U predstavljanju projekta Paride Pernić, predsjednik Speleološkog društva napomenuo je da je sama ideja nastala prije nekoliko godina te da su se sada stvorili preuvjeti za realizaciju te da će se u sklopu projekta otvorit piknik učionica. S ciljem realiziranja iste održat će se ciklusi radionica izrade namještaja od drvne mase i tekstualnih materijala za panoe. Kroz ovaj projekt nastojat će se riješiti problem nepostojanja zajedničkog mjesta u sklopu zelene sportske zone za druženje, umrežavanje, učenje, odmaranje, sportske aktivnosti za školsku djecu i sve ljubitelje prirode.
Mjesnom odboru Kaštel za projekt "Uređenje šetnice u naselju Kaštel - Vrh (Monte)" odobrena su sredstav u iznosu od 15.000,00 kuna. Franko Gergorić, potpredsjednik Mjesnog odbora Kaštel je predstavio projekt i napomenuo da je projekt uređenja šetnice kroz borovu šumu koja spaja stari i novi dio naselja Kaštel iniciran od grupe građana i osmišljen u suradnji sa Mjesnim odborom Kaštel. Projektom će se urediti šetnica na način što će se postaviti klupice, koševi za smeće i stalci za bicikle, a sa ciljem podizanja kvalitete boravka stanovnika na tom području.
U završnom dijelu Lara Baranašić, viša stručna suradnica za financijske potpore Zaklade, u kratkom obraćanju stavila je naglasak na bitne aktivnosti vezane za uspješno provođenje i izvješćivanje projekta.

Fotogalleria

Istaknuto