SVEČANA SJEDNICA

Objava: 11.9.2018.

Svečanom sjednicom u Bujama proslavljen Dan Grada, strateški projekti: most kod GP Kaštel i rekonstrukcija ceste do GP Plovanija

ULAGANJIMA U INFRASTRUKTURU, OBRAZOVANJE TE GOSPODARSKIM POTICAJIMA SIGURNO U BOLJU BUDUĆNOSTI!

Svojim strateškim položajem, posebno zbog blizine granice, uz sustavna ulaganja u infrastrukturu, Buje ima sve preduvjete za gospodarski i turistički razvoj, i na tome treba raditi, istaknuto je na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom obilježavanja Dana grada. Dugotrajni prekogranični pregovori s Republikom Slovenijom, naglasio je gradonačelnik Vižintin, konačno su urodili plodom, pa je nakon asfaltiranja dogovorena i potpuna sanacija derutnog mosta kod GP Kaštel.

Isto vrijedi i za dionicu državne ceste prema GP Plovanija. Hrvatske ceste izrađuju projektnu dokumentaciju za obnovu dionice u dužini od 7,5 km, a realizacija se očekuje već iduće godine. Gradonačelnik je podsjetio i na sva gradska ulaganja u prometnu infrastrukturu, ali i na ona aktualna, koja se odnose na energetsku obnovu i dogradnju zgrade centralnog vrtića. Dogradnjom novih 250 kvadratnih metara osigurat će se smještaj za dislocirane skupine Talijanskog vrtića. Projekt je iznosom od 750 tisuća kuna sufinanciran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Nastavlja se i obnova zgrade OŠ „Mate Balote“. Obećana pomoć stiže.

Poticanje i razvoj turističke ponude jedan je od gradskih prioriteta, a trenutno je u tijeku i postupak izrade strategije razvoja turizma. Buje uskoro dobiva i dva integralna hotela. Konstantno se ulaže u razvoj cikloturizma i kvalitetu manifestacija koje brendiraju domaće maslinovo ulje i vino. Zaslužnim su građanima tijekom svečanosti dodijeljena i gradska priznanja. Medalja Grada Buja uručena je profesorici Elviri Flego Jović, za dugogodišnji rad s učenicima TSŠ L. Da Vinci. Za izniman doprinos na području sporta, Medaljom Grada Buja nagrađen je trener NK Buje Dalibor Višković, a Robertu Kadenaru, koji je svojom upornošću i ulaganjem potpomogao revitalizaciji stočarstva Bujštine, uručena je Plaketa Grada Buja. Plaketom je nagrađen i ITD band, najdugoviječnija glazbena skupina na Bujštini. Priznanje je preuzeo jedan od osnivača Nevio Biloslav.

VIDEO IZVJEŠTAJ TV Istre

Istaknuto