Svečanom sjednicom gradskog vijeća obilježan Dan grada B

Objava: 10.9.2012.

Dana 08. rujna 2012., na blagdan Male Gospe, obilježen je Dan Grada Buja. Program je započeo u popodnevnim satima održavanjem 3. Međunarodnog susreta oldtimer vozila, slijedila je Koncelebrirana misa u Crkvi Majke Milosrđa, održana izložba Mladena Milotića „Nebeski odrazi-Aspetti celesti “ a sve je u konačnici okrunjeno svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Buja.

Nakon izvedbe himne i svečane pjesme Istarske županije od strane Erike Belle, Iana Prelca i Nine Kalin, u pratnji prof. Denize Gijini, prisutne goste uvodno je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Fabrizio Vižintin, čestitke u ime Istarske županije uputila nam je Zamjenica župana Istarske županije gđa.Viviana Benussi, a izvještaj o aktivnostima i planovima iznio je Gradonačelnik u svom prigodnom referatu.

Gradonačelnik Grada Buja je svoj referat zaključio dodjelom pohvalnica za promidžbu Grada Buja zaslužnim pojedincima i udrugama. Pohvalnice su tako primili: Ekipa mladeži Gradskog društva Crvenog križa Buje, Gruppo carnevale della Comunità degli Italiani di Buie, Organizacijski odbor 15. „Šparugade – Ottave 2012.”, Organizacijski odbor „Vatrogasne zabave” - DVD Buje i Rosanna Bubola.

Uslijedio je mali predah a tom su prilikom Erika Belle i Nina Kalin oduševile prisutne svojim nastupima. Najsvečaniji dio sjednice bio je svakako dodjela javnih priznanja Grada Buja zaslužnim pojedincima, trgovačkim društvima i udrugama za iznimna postignuća i doprinos iz područja gospodarstva, znanosti, kulture, zdravstva i socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja, sporta, zaštite okoliša te drugih javnih djelatnosti, i koji su od osobitog značaja za razvitak i ugled Grada Buja. Dodijeljena su slijedeća priznanja:

  • Zahvalnica Grada Buja - Grupa mladih "Gospini anđeli"
  • Pohvalnica Grada Buja - Predrag Sekulić, Talijanska osnovna škola "Edmondo De Amicis" Buje-Buie-Područno odjeljenje Momjan, Sergej Martinović i Speleološko društvo Buje
  • Plaketa Grada Buja - Obrt "Kozlović"- vl. Gianfranco Kozlović
  • Medalja Grada Buja - Urban Cerar i Matija Martić

Za kraj su laureatima čestitali i zapjevali Erika i Ian a druženje se, uz domjenak, nastavilo u atriju POU Buje.

Prigodni govor gradonačelnika u PDF-u!

Documenti

Fotogalleria

Istaknuto