IZDAVANJE PROPUSNICA

Objava: 23.3.2020.

Danas, 23. ožujka Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj. Odluka se neće primjenjivati na osobe, službe i djelatnosti koje su bitne za promet i opskrbu područja, odnosno dnevne migracije zaposlenih u važnim službama za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, novinari.

Nadležne službe ili poslodavci izdavati će propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta ili stalnog boravišta.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio tri odluke:

- Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj
- Odluka o uvođenju nužne mjere posebne organizacije rada epidemiološke službe i posebnih epidemioloških mjera vezanih uz virus SARS-Cov-2 za vrijeme proglašene epidemije bolesti COVID19
- Odluka o uvođenju nužne mjere posebne organizacije hitne medicinske službe i sanitetskog prijevoza za vrijeme proglašene epidemije bolesti COVID19

Stožer civilne zaštite grada Buja zadužen za izdavanje propusnice za napuštanje prebivališta ili stalnog boravka radi vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama i kupnje hrane i osnovnih potrepština.

PROCEDURA JE SLJEDEĆA:

Zahtjev za izdavanje propusnica možete poslati mailom na propusnica@buje.hr ili ga dati na telefon 772 122 putem kojeg će ga popuniti dežurna osoba.
Na temelju zahtjeva će vam biti izdana propusnica koju možete dobiti mailom ili podići osobno u pisarnici u vremenu od 8 – 12 sati.
Zahtjev mora sadržavati:

IME I PREZIME, ADRESU I OIB GRAĐANA
RAZLOG
VRIJEME KORIŠTENJA (od – do):

Molimo građane da se savjesno i odgovorno pridržavaju protuepidemijskih mjera, propusnicu ne mogu dobiti osobe u samoizolaciji kao i da je svako kršenje ove mjere podložno sankcijama prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

PROPUSNICE NISU POTREBNE ZA KRETANJE GRAĐANA UNUTAR GRADA BUJA-BUIE I NASELJA MJESNIH ODBORA

Sve informacije, upute, protokoli i smjernice te aktualnosti vezane za korona virus mogu se pronaći i na službenim mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva zdravstva, Ravnateljstva civilne zaštite te Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

U Bujama Gradski stožer izdaje propusnice SAMO za vitalne razloge poput skrbi o starijima, djeci i kupnje hrane, izvan mjesta prebivališta

– Za stanovnike koji trebaju hitnu medicinsku skrb tu propusnicu izdaje izabrani liječnik obiteljske medicine, a za ostale razloge poput odlaska na posao, propusnicu izdaje odgovorna osoba u pravnoj osobi, odnosno poslodavac

 

Istaknuto